3ο Σταυροδρόμι Πολιτισμών

Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το 3ο Σταυροδρόμι Πολιτισμών υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού αγίας Βαρβάρας, αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Κυριάκου.
Την παρουσίαση των διαφόρων τμημάτων, έκανε ο κ. Τερψίδης Κωνσταντίνος ο οποίος και έκανε σύντομες αναφορές σχετικά με το χορευτικά σχήματα και τους χορούς (πολιστικά και ιστορικά στοιχεία).
Στην μεγάλη αυτή πολιτιστική εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς τον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης κ.κ. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος και Καλαφάτης Σταύρος η κα Τερψίδου Κρυσταλλία, νέα Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο νεοεισερχόμενος διαμερισματικός σύμβουλος κ. Παπαχριστοδούλου Νικόλαος, τ. Εκκλησιαστικός Σύμβουλος του Ιερού Ναού.
Παρουσιάστηκαν χοροί από την Καππαδοκία, Γεωργία, Αρμενία, Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία και τον Πόντο, όπου και ήταν αφιερωμένη η παρούσα εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την φρικιαστική Ποντιακή Γενοκτονία.
Ο π. Δημήτριος κατά την έναρξη, όσο και κατά την λήξη μίλησε στο παρευρισκόμενο πλήθος και ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, σε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, στους εθελοντές, τον παρουσιαστή της βραδιάς κ. Τερψίδη Κωνσταντίνο αλλά και στον ακούραστο χοροδιδάσκαλο του Ιερού Ναού κ. Βασίλειο Αδαμόπουλο και τον κ. Ασημίνα Ευάγγελο, Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού για την διεύθυνση της χορωδίας του Ιερού Ναού.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Βασίλειος Αδαμόπουλος. Υπέυθυνος εκμάθησης χορών του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημοσθένης Τσαβδαρίδης (Υπεύθυνος διαδικτυακής ενημέρωσης – Γραφείο Τύπου Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας)
Παραθέτουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
 
[smartslider3 slider=14]